06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Grafmonumenten

Elk grafmonument is uniek en persoonlijk:

Niet alleen door de bijzondere materialen (brons, rvs, hout, graniet, steen en glas), maar vooral door nauwe betrokkenheid van nabestaanden. Van de eerste afspraak tot de uiteindelijke plaatsing: alles gebeurt in samenwerking, op maat en naar wens.
Hieronder vind je voorbeelden van eerdere werken.

‘Het is gewoon verwonderlijk hoe jij ons begrepen hebt, mijn vrouw begrepen hebt, en dat hebt kunnen vertalen in het uiteindelijke resultaat’ – Peter

Impressies en voorbeelden

Hieronder is een selectie te vinden uit de gemaakte monumenten.

Amethist op zuil

Amethist op zuil

Dit gedenkbeeld heb ik gemaakt voor mijn vader. De schoonheid van de amethist staat symbool voor mijn vader en geeft weer hoe mijn vader in het leven stond. De halfopen zuil biedt bescherming: bescherming die hij mij op allerlei gebieden heeft geboden.

De gebruikte Art Nouveau motieven zijn afkomstig van sjablonen uit de tekenmap van mijn oma – zijn moeder – uit begin 20ste eeuw.

Dubbelgraf

De smalle verticaal symboliseert het spirituele, maar ook het opvallende. Je kon niet om hem heen. Het andere element symboliseert een brede basis, stabiliteit en evenwicht. De één spiegelt zich in de ander.

Ieder individu staat op zichzelf. Zij worden met elkaar verbonden door de lange gepolijste balk waarop hun trouwtekst staat geschreven.

Dubbelgraf