06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Urnen

Iedere urn of urnmonument is een uniek ontwerp. Van kinderurn tot urntegel en van gedenkplaat tot strooiveld. Ook een unieke asbestemming voor het as van je huisdier behoort tot de mogelijkheden.

Het woord AS-cessoires gebruik ik voor urnen van klein formaat, waar een beetje as in kan, geschikt voor een plekje in huis. Ik kan ook je lievelingsbloem boetseren om een beetje as in te bewaren. Bijvoorbeeld een (pioen)roos of een zonnebloem van brons. Zo is elke urn maatwerk en met aandacht voor het persoonlijke verhaal van jou en je overleden dierbare.

Bijzondere asbestemmingen

Naast het maken van de persoonlijke, unieke urnen heb ik ook een collectie urnen in een beperkte oplage gemaakt. Een selectie van deze urnen vind je hieronder.

Urnen en urnmonumenten in opdracht

Urnen van brons in een beperkte oplage

Alle modellen kunnen in een andere kleur(patin) geleverd worden. Het is ook mogelijk om als nabestaanden mee te boetseren aan de uitgekozen urn. De inhoud van een partner-urn is geschikt voor as van twee personen.

Douschka urn
Tol kinderurn
Partner urn Bird
Fusion urn
Douschka urn met waxinelichtje
Foire urn
Barca urn
Gouden bol in schaal
Zarafa urn
Partner urn Rainbow
Douschka urn met dolfijn
Partner urn Tronko
Sun urn
Barca urn met waxinelichtje
Barca urn met åbloemen
Foire urn

Afbreekbare urnen van klei

Marjo heeft afbreekbare urnen van klei ontworpen met een geïntegreerde As-cessoire van brons, waarin een klein beetje as bewaard kan worden. Iedere urn, iedere As-cessoire, is met de hand gemaakt en heeft een unieke uitstraling. De afbreekbare urn kan worden begraven op een mooie plek en zal in aanraking met aarde na enkele maanden uit elkaar vallen, zodat de as kan worden opgenomen in de natuur. Vaak willen nabestaanden graag een kleine tastbare herinnering voor thuis. Deze afbreekbare urnen van klei hebben een geïntegreerde As-cessoire van brons in de vorm van bijvoorbeeld een bloem, een ammoniet, een vlinder, een vogel of een As-cessoire naar eigen keuze. Nadat de afbreekbare urn van klei is begraven kan de As-cessoire mee naar huis worden genomen om daar een mooi plekje te krijgen.

Samenwerken
Het is ook mogelijk om samen te werken in mijn atelier om een afbreekbare urn van klei, een As-cessoire of een herinneringsbeeldje naar eigen keuze van brons te maken.

Afbreekbare urn Artalon
Afbreekbare urn Artalon
Afbreekbare urn Artalon
Afbreekbare urn Artalon
Afbreekbare urn Artalon
Afbreekbare urn Artalon

As-cessoires van brons in een beperkte oplage

Het is mogelijk om andere kleuren en vormen glas te kiezen. In een As-cessoire is plaats voor een kleine hoeveelheid as.

'Nautiks' Schelpmodel Rond
Vlinder
Lotusbloem AS-cessoire
'Tonna' Schelpmodel Ovaal
Hartje AS-cessoire
Kleine tol
Ammoniet
Popke
Roosje

Urnenveld

Het urnenveld op begraafplaats ‘De Stille Hof’ in Hoogezand is een samenwerking tussen architect Pim Benus en mij. Dit alternatief voor het standaard ‘columbarium’, de urnenmuur, is gebouwd in 2009. Bovenop de zuilen zijn de unieke (partner-)urnen geplaatst, die beschermd worden via auteursrecht en Europese modelregistratie. De partner-urnen zijn door mij ontworpen als twee losse, in elkaar passende urnen die samen één geheel vormen. Voor dit urnenveld boetseer ik samen met nabestaanden deze unieke urnen.

Heb je belangstelling voor een (partner)-urn in dit urnenveld? Dan kan je contact opnemen met mij.

Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Marathonloper
Twee bomen
Columbarium
Columbarium
Columbarium
Kei met bronsplaat

Deze urnen zijn beschermd via het auteursrecht en een Europese modelregistratie.