06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Urn van brons en glas

Twee delen vormen samen één urn. Een rechtopstaand beeld, waarvan iedere zijde een eigen ‘draai’ oftewel ’welving’ heeft. Geen enkele zijde is gelijk. Symbool voor de man die op een natuurlijke wijze respect afdwong. Hij was niet in een hokje te plaatsen, stak boven het maaiveld uit en ging zijn eigen weg.

Een krachtig aandenken in brons gegoten

We wisten lange tijd niet wat we wilden met de as van onze overleden vader. Aangezien onze ouders gescheiden waren, mocht we daar als zonen en broers iets passends voor bedenken. We hadden onlangs ringen laten maken van een deel van de as, zodat hij altijd bij ons was. En van het restant wilden we in ieder geval geen standaard urn. Zodat je het verhaal alleen kunt vertellen als je dat wilt, anders is het gewoon een mooi beeld.

Via via hoorden we van de mogelijkheid om een mooi beeld te laten maken als aandenken. En zo kwamen we bij Marjo terecht. Daar werden we met open armen ontvangen en voelde het meteen als een warm bad. Hoewel dit een beladen onderwerp is, heeft zij ons geholpen om onze dierbare herinneringen aan onze vader op een unieke wijze te visualiseren.

Dit resulteerde in twee prachtige bronzen beelden die alleen, maar ook samen kunnen staan. Verbonden door de rode draad van glas, die staat voor de sterke wil en het doorzettingsvermogen in het leven van onze vader. De vorm, die nergens recht is, staat voor het weerbarstige leven met al zijn prachtige ups en soms droevige downs. Als je wilt kun je altijd denken in kansen en mogelijkheden, ook al lijkt het soms even zo donker. Dat gaf hij ons altijd mee. Ga verder met een lach, leef en geniet van elke dag!

Ontzettend veel dank voor je hulp en inlevingsvermogen. Wij zullen je van harte aanbevelen.

Robert en Martin Haikens

Urnen Urn