06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Kindermonumenten

Het is een monument dat je nooit hoopt te maken, want het is het ergste wat je kan overkomen. Toch biedt het veel ouders troost om na het overlijden van hun kind een monument te maken dat de bijzondere persoonlijkheid van hun kind weergeeft. Tijdens het proces, van idee tot plaatsing, worden ouders nauw betrokken. Indien gewenst is er op het atelier ruimte om samen aan de slag te gaan met de uitvoering. Hieronder vind je voorbeelden van eerdere werken.

‘Ik ben heel blij met jou, want zonder jouw hulp hadden we nooit zo’n mooi monument voor mijn zusje kunnen maken. Dank je wel’ – M. 9 jaar

Impressies en voorbeelden

Hieronder is een selectie te vinden uit de gemaakte monumenten.

Vrolijke vlinder

Vrolijke vlinder

De vlinder zit op een zonnebloem en staat op het punt het leven in te vliegen. De zonnebloem heeft zeven blaadjes die de zeven maanden symboliseren die Esmee in haar moeders buik mocht leven. In de zonnebloem is plaats voor een waxinelichtje. De vleugels zijn opgebouwd uit honderden stukjes glas. De scherven staan symbool voor het verdriet om het overlijden van Esmee en laten zien dat ze ook veel moois heeft gebracht door er te zijn. De ouders van Esmee hebben zelf mee geboetseerd aan het geheel en de moeder heeft de naam, data op de bloem en het gezichtje op de vlinder geschilderd.

Jard

Voor Jard een stoere, natuurlijk gekloofde steen, die bij zonlicht miljarden twinkelingen laat zien. Opvallend, robuust, bruisend en energiek zijn enkele kenmerken die hem typeren. Op de glasplaat staat zijn naam in eigen handschrift gezandstraald.

Zijn jongere zus heeft het schatkamertje geboetseerd en daarna is het in aluminium gegoten.

Kindermonument Jard