06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Over artalon

‘Arta’ staat voor vernieuwing en verandering, ‘lon’ betekent verspreiding. Dit komt samen in mijn missie om kunst in te zetten om vernieuwing teweeg te brengen in de mogelijkheden van gedenken. Van grafmonumenten voor volwassenen en kinderen tot verschillende asbestemmingen en van een persoonlijk gedenkbeeld tot de inrichting van een urnenveld. artalon is gespecialiseerd in de kunst van de herinnering.

Van persoonlijke asbestemming tot publieksmonument

Vanaf 1993 heb ik, beeldend kunstenaar Marjo Többen, honderden zeer persoonlijke grafmonumenten en urnen mogen maken voor mijn opdrachtgevers. Allen met hun eigen verhalen, emoties en wensen.

Ook monumenten voor een groter publiek heb ik mogen realiseren, zoals het monument voor doodgeboren kinderen in Steenwijk, het kunstwerk ‘Connection to Heaven’ bij de ingang van een kinderveldje op begraafplaats ‘De Nieuwe Ooster’ in Amsterdam en ‘De Gedenkhoek’ in de PKN kerk in Marum.

Schaal
Boeken

‘Hartelijk dank. Wij zijn erg tevreden over het resultaat, het is nog mooier dan we verwacht hadden. Het klopt allemaal.’ – Marian

Materiaalkeuze

Bij het realiseren van een grafmonument is materiaalkeuze en kwaliteit belangrijk. Daarom werk ik regelmatig samen met gespecialiseerde bedrijven, zoals een bronsgieterij, een glasstudio, een metaalbewerkingsbedrijf en een steenhouwerij.