06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Gedenken

Gedenkbeelden geven gezicht aan een verlies dat groter is dan dat van een individu.

In kerken, op begraafplaatsen of andere bijzondere locaties die vragen om een gedenkmonument dat recht doet aan de herinneringen aan overledenen. Hieronder enkele voorbeelden.

Impressies en voorbeelden

Hieronder is een selectie te vinden uit de gemaakte monumenten.

Gedenkhoek

Een gedenkhoek in de Ontmoetingskerk aan de Kruisweg te Marum om de overledenen te gedenken en de nieuw geborenen op te nemen in de kerkelijke gemeenschap. Leven en dood is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alle kleuren van de regenboog vertegenwoordigen het leven, maar ook het leven na de dood. Voor de cirkel die aan de muur is bevestigd staat een grote schaal van blauw glas waarin de witte steentjes met de namen van de overledenen gerangschikt kunnen worden. De geboortekaartjes kunnen in het midden van de glasplaat bevestigd worden.

Afmeting: 140 cm doorsnede.

Equilibrium

Equilibrium is een ontwerp voor een strooiveld, gemaakt in samenwerking met Ronald Medema.

Equilibrium symboliseert een situatie van evenwicht binnen het natuurlijke proces van leven en sterven. Wij stellen ons voor dat er na het sterven sprake is van een overgangssituatie. Het wezen verplaatst zich om ergens anders weer te ontkiemen en wortel te schieten. Bloempotten, zwevend tussen hemel en aarde, hebben het leven eens omsloten om het nu weer af te staan. Zij staan in deze installatie als prototype voor het omhulsel, wat kan ontvangen en geven. Even is er sprake van een rusttoestand, een evenwicht gekenmerkt door harmonie.

Afmeting: hoogte 200 cm, lengte en breedte variabel.

Equilibrium