06 - 13 39 15 72 info@artalon.nl

Werkwijze

Elk persoonlijk monument begint met een gesprek.

Tijdens deze eerste, vrijblijvende afspraak luister ik naar de verhalen over, de levensloop van en de unieke karaktereigenschappen van je overleden dierbare. Dit vormt de basis voor het ontwerp. Vervolgens bezoeken we de locatie waar het monument gewenst is en start ik met een ruimtelijke schets.

‘Marjo kwam met een ontwerp dat mij meteen trof: zo moet het zijn…’ – Elise

Van idee tot uitvoering

Nadat jullie hebben ingestemd met het ontwerp, start ik met de uitvoering hiervan. Hierbij ga ik aan de slag met het materiaal dat het beste past bij de opdracht. Tijdens deze fase nodig ik nabestaanden graag uit om mee te werken in het atelier. Samenwerken aan het monument of de urn geeft een extra dimensie aan het resultaat en blijkt troost te bieden. Dat is de kracht van artalon en mijn onderscheidend vermogen als beeldend kunstenaar.

‘Zo ontroerend mooi hoe het monument geworden is, hoe het hele proces verlopen is.’ – Marij

Boeg van een schip model tot uitvoering
Monument voor het doodgeboren kind

Duurzame herinnering

Tot slot, wanneer het monument klaar is, zorg ik voor de vergunningaanvraag en plaatsing op de gewenste locatie. Dankzij materiaalkeuze en constructie blijven ze decennialang een duurzame herinnering voor nabestaanden.

Werkwijze monumentale opdrachten

Naast de persoonlijke grafmonumenten en asbestemmingen maak ik ook monumenten in opdracht: publieke werken die troost kunnen bieden aan een bredere en grotere doelgroep.

De afgelopen jaren heb ik onder andere deze monumentale opdrachten mogen realiseren:

  • 2017 – Doopschaal voor de Catharinakerk in Roden.
  • 2014 – Monument voor het doodgeboren kind in opdracht van ‘Stichting Voorbije Toekomst’ voor de Algemene Begraafplaats te Steenwijk
  • 2013 – Kunstwerk: ‘De Regenboog’ voor de PKN kerk in Roden in samenwerking met A. Jongsma
  • 2012 – Gedenkhoek in de Ontmoetingskerk aan de Kruisweg te Marum
  • 2010 – Kunstwerk met de titel ‘Troostboom’ voor Nazorgcentrum ‘IntermeZZo’ van de Isalakliniek in Zwolle (met alle vrijwilligers)
  • 2007 – 2009 – In samenwerking met architect Pim Benus een columbarium/urnenveld ontworpen voor begraafplaats ‘De Hof’ in Hoogezand met 4 verschillende partnerurnen. Dit Columbarium is gebouwd in december 2009.